Kızılcık, 5-6 metre yüksekliğinde, çalı şeklinde sarı çiçekli bir ağaç olan kızılcık ağacının kırmızı renkli ve oval meyvesi C vitamini açısından çok zengindir.
KIZILCIĞIN FAYDALARI :
*Mideye kuvvet verir.*Vücut direncini arttırır.
*Bağırsak yaralarına iyi gelir.
*Gazı önler.
*Ağız yaralarını giderir.
*Mikrop öldürücüdür.
*İltihaplanmayı önler ve alerjileri azaltır.
*Ateş düşürücü etkisi ile özellikle menopozda faydalıdır.
*Kanın pıhtılaşmasını sağlar.
*Böbrek taşlarının düşürülmesine yardımcı olur.
Malzemler;
- Yarın Kilo Kızılcık
- 2 Litre Su
- 2 Su bardağı Şeker (Damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
- 1 adet çubuk karanfil
Yapılışı;
- Kızılcıkları yıkayıp tencereye alın.
- Suyunu,şekerini ve karanfili ekleyip kaynamaya bırakın.
- Kaynamaya başladıktan itibaren,yarım saat daha kaynatıp altını kapatın.
- Süzğeçten süzün,oda sıcaklığına gelene kadar bekletip,dolaba kaldırın.
- Soğuk servis edin...
Afiyet Olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder