28 Temmuz 2016 Perşembe

Kızılcık Şurubu Tarifi (Kızılcık Şerbeti)


    Kızılcık,  5-6 metre yüksekliğinde, çalı şeklinde sarı çiçekli bir ağaç olan kızılcık ağacının kırmızı renkli ve oval meyvesi C vitamini açısından çok zengindir.

KIZILCIĞIN FAYDALARI : 
*Mideye kuvvet verir.
*Vücut direncini arttırır.
*Bağırsak yaralarına iyi gelir.
*Gazı önler.
*Ağız yaralarını giderir.
*Mikrop öldürücüdür.
*İltihaplanmayı önler ve alerjileri azaltır.
*Ateş düşürücü etkisi ile özellikle menopozda faydalıdır.
*Kanın pıhtılaşmasını sağlar.
*Böbrek taşlarının düşürülmesine yardımcı olur.










Malzemler;

  • Yarın Kilo Kızılcık
  • 2 Litre Su 
  • 2 Su bardağı Şeker (Damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
  • 1 adet çubuk  karanfil


Yapılışı;

  • Kızılcıkları yıkayıp tencereye alın.
  • Suyunu,şekerini  ve karanfili ekleyip kaynamaya bırakın.
  • Kaynamaya başladıktan itibaren,yarım saat daha kaynatıp altını kapatın.
  • Süzğeçten süzün,oda sıcaklığına gelene kadar bekletip,dolaba kaldırın.
  • Soğuk servis edin...

Afiyet Olsun....