13 Şubat 2016 Cumartesi

Pirinç Salatası ( Çin Salatası )

 

          Çin salatası'da diye bilinen salatamız,Akşam yemeklerinde ve 5 çayı davet sofraların'da en çok beğenilen salata.Hem doyurucu,hemde yeşillikleriyle sağlıklı.Denemelisiniz.:)


Pirinç Salatası İçin Gerekli Malzemeler;
  • 2 Su Bardağı Pirinç
  • 3,5 Su Bardağı Kaynar Su
  • 1 Çay Bardağı Zeytin Yağı
  • Yarım Demet Dereotu
  • Yarım Demet Maydanoz
  • 2 Tane Közlenmiş Kırmızı Biber
  • 5-6 Tane Taze Soğan
  • 1 Kavanoz Garnitür
  • Kornişon Turşu
  • Mısır Konservesi
  • Limon Suyu
  • Nar ekşisi
  • Tuz

Yapılışı;

          Pirinci geniş bir kaba alıp,1 yemek kaşığı tuz ve üzerini geçecek kadar kaynar su koyup yarım saat bekletelim.Pirinçleri süzgece koyup soğuk suyla,nişastası gidene kadar yıkayalım.pilav tenceresine zeytin yağını koyup,pirinçleri biraz kavuralım.Pirincin üzerine 3,5 su bardağı kaynar su ekleyelim ve tuzunu koyup kaynamaya bırakalım.Su kaynamaya başlayınca ocağın altını kısalım ve suyunu çekene kadar pişirelim.Tencerenin kapağını açıp dinlendirelim ve soğumaya bırakalım.Pilavımız soğurken yeşilliklerini hazırlayalım.

          Ben hazır garnitür kullandım.Siz isterseniz kendiniz de hazırlaya bilirsiniz.
Maydanoz,dereotu,soğanı ince ince kıyalım.Kornişon turşuyu küçük küçük kare şeklinde doğrayalım.Mısır konservesini ekleyelim.Limon suyu,nar ekşisi ve tuzunuda koyalım ve tahta kaşıkla karıştıralım.

          Soğuyan pirinci,geniş bir kaba alalım.Hazırladığımız yeşillikleri pirince ekleyip,hepsini karıştıralım.Servis tabağına alalım.Üzerini süsleyip servis edelim.

Not;

         Kalan pirinç pilavınız varsa,onuda değerlendire bilirsiniz.Pirinçi dolapta bir gece beklebilirsiniz.Nar ekşisini ve limonu kendi damak zevkinize göre ayarlaya bilirsiniz.