28 Kasım 2015 Cumartesi

Havuçlu kek


            Soğuk ve yağmurlu havalarda hemen aklıma havuçlu kek yapmak gelir.Mis gibi tarçın kokusu sarar evin her köşesini.Yanında sıcak bir çayla afiyetle yenir.

Malzemeler;

  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 3 Su Bardağı Un
  • 3 Tane Yumurta
  • 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Su Bardağı Kırılmış Ceviz
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 2 Tane Rendelenmiş Havuç
  • 1,5 Tatlı Kaşığı Tarçın

Yapım Aşaması;

        Geniş bir kabın için'de yumurtalar ve şeker çırpılır.Sıvı yağ ve sırasıyla diğer malzemeler eklenip karıştırılır.En son havuç eklenir.Karışımı muffin tepsisine pay edelim ve 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişirelim.

Not;.

  • Unu kontrollü bir şekile ekleyin.
  • Pişirme işlemi bitiminde,keklerden birine kürdan batırın temiz çıkarsa bitmiş demektir.
  • Muffin tepsiniz yoksa,kek kalın'da pişire bilirsiniz.
  • Şeker hamuruyla havuç şekli verip,görsel bir sunum yapabilirsiniz.
  • Bir tutam'da sevgi katmayı unutmayın.:)


                                                             Afiyetler Olsun.....:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder