Somon balığı hem çok lezzetli, hem de Omega 3 kaynağı.Sağlığımız için bol bol tüketelim.
Malzemeler;
- Somon Filoto ( Kişi sayısına göre)
- 2 Diş Sarımsak
- Yarım Limon Suyu
- Tuz
- Karabiber
- Yarın Çay Bardağı Zeytinyağı
Kızartmak için;
- Sıvıyağ ( 1 yemek kaşığı kadar)
Yapım Aşaması;
Somon filotoları yıkayıp,havlu kağıt yardımıyla fazla suyunu alalım.Geniş bir kabın içine biraz zeytin yağ,limon suyu,karabiber,tuz ve rendelenmiş sarımsakları ekleyip,sosumuzu hazırlayalım.Somon filotoları bu sosa yatıralım.Fırça yardımıyla somonların iki tarafına sürdürelim ve 1-2 saat dolapta sos içinde bekletelim.
Önceden ısıtılmış ve çok az sıvı yağ dökülmüş tavaya somonların derili kısmı alta gelecek şekilde,hiç ellemeden 5 dakika kızartalım.Daha sonra ters çevirin ve 3 dakika kadar ön yüzünü pişirin.
Mükemmel somon filoto hazır ve bu kadar kolay.:) İstediğiniz garnitür veya salatayla servise hazır.
Afiyetler Olsun.....:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder