1 Temmuz 2015 Çarşamba

Simit Poğaça



          Çay saatlerine çok yakışacak, simit tadında bir poğaça tarifim sizlere. :) İstediğiniz iç malzemesini kullanıp yapabilirsiniz. Hepsiyle inanılmaz lezzetli oluyor. Misafirlerim için yaptığım bu poğaçalar çok ilgi gördü ve çok beğenildi.


Malzemeler;
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 100 gr margarin veya tereyağı ( eritilip soğutulmuş olacak)
  • 1 paket instant toz kuru maya
  • 1 tane yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 tatlı kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un 

İç malzemesi;
  • Beyaz peynir+ maydanoz yada dilimlenmiş kaşar peynir

Üzeri için;
  • 3 yemek kaşığı pekmez
  • Yarım çay bardağı su
  • Susam


Hazırlanışı;

          Büyük bir kabın içine ılık sütü, şekeri ve mayayı ekleyip 3-4 dakika mayalanmasını bekleyelim. Hamurumuz için sırasıyla diğer malzemeleri ekleyelim. Ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında bir hamur olana kadar yoğuralım. Yoğurma işlemini yaparken unu kıvamına göre eklemenizi öneririm. Ardından hamurun üzerini hava almayacak şekilde kapatıp, mayalanması için yarım saat dinlendirelim.

          Bir kaseye pekmez ve suyu koyup karıştıralım. Susamı ayrı bir tabağa koyup bekletelim. İç malzemesini damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

          Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp ,tezgahın üstünde çay tabağı büyüklüğünde olacak gibi elimizle şekil verelim. İç malzemesinden bir tatlı kaşığı kadar koyup, kapatalım. Ek yerleri yukarı doğru gelecek şekilde sıkıca birleştirelim. Hamuru elimize alıp oval şekli veriyoruz. Hazırladığımız poğaçayı önce pekmezli suya sonra susama batırıp tepsiye dizelim.Üzerine bıçakla çizikler atıp, yarım saat mayalanması için bekleyelim.

          180 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim ve sıcak sıcak servis edelim.

Afiyetler Olsunn. :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder