4 Temmuz 2015 Cumartesi

Şeftalili Parfe



          Yaz mevsimi için çok hafif , serinletici dondurma tadında bir lezzet.


Malzemeler;
  • 1 Paket krem şanti
  • 1 Bardak soğuk süt
  • 1 Paket kakaolu bisküvi
  • 3-4 Tane şeftali


Kreması için;
  • 2 Su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 Yumurta sarısı
  • 1 Çay bardağı şeker
  • 1 Tane vanilya



Hazırlanışı;

          Krema malzemelerini bir tencereye alıp hepsini tel çırpıcıyla karıştırıyoruz. Ocağa koyup, koyulaşana kadar pişiriyoruz. Krema koyulaşınca, ocağın altını kısıp, 5 dakika daha karıştırıp, soğumaya bırakıyoruz.

          Krem şantiyi 1 su bardağı sütle hazırlıyoruz. İçine kabuklarını soyup, minik minik doğradığımız şeftatileri ve irice kırdığımız bisküvileri ekliyoruz. Pişirip soğuttuğumuz kremayı da ekleyip hepsini karıştırıyoruz.


Öneriler;
             
          Arzu ettiğiniz şekilde servis edebilirsiniz. Ben yarısını, şeftali dilimlerinin üzerine koyup servis ettim. Yarısını da streç film serdiğim kek kalıbına koyup, buzdolabına kaldırdım. Servis etmeden, yarım saat önce çıkartıp dilimledim. :)

Afiyerler olsun. :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder