17 Temmuz 2015 Cuma

Kavun Tatlısı ( Muhallebisi)









Malzemeler;

  • 1 Tane Kavun
  • 8 Yemek Kaşığı Nişasta
  • 2  Su Bardağı Şeker
  • 1 Su Bardağı Su
  • 1 Limonun Kabuğu
  • 1 Paket Vanilya


Hazırlanışı;

     Kavunu yıkayıp,kabuklarını soyalım ve doğrayıp geniş bir kaba alalım.El blendırın'da yada robotta ezelim.1 su bardağı suyu ekleyip,kavunlar püre olana kadar ezelim. Püreyi bir tencereye alalım.Nişasta ve şekerini ekleyip karıştıralım.Kısık ateşte muhallebi kıvamını alana kadar pişirelim.Pişen muhallebinin içine vanilya ve limon rendesini'de  ekleyelim.
     Servis kaselerine dolduralım.4 -5 saat dolapta dinlendirdikten sonra servis edebiliriz.

Not; 

     Kavun şekerliyse,şeker miktarını biraz düşüre bilirsiniz.

                                 Afiyetler Olsun.:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder