4 Temmuz 2015 Cumartesi

Hintpare



         Farklı lezzetler arıyorsanız ve hindistan cevizini seviyorsanız, bu tatlıyı denemelisiniz.


Malzemeler;
  • 1 Paket margarin (oda ısısında bekletilmiş)
  • 3 Tane küçük boy yumurta ( 1 tanesinin sarısı üstü için ayrılacak)
  • 1,5 Çay Bardağı Hindistan Cevizi
  • 1 Paket kabartma tozu
  • 1 Yemek kaşığı irmik
  • Alabildiğince un

Şerbeti için;
  • 3,5 Su bardağı Şeker
  • 3 Su Bardağı Su
  • 1/4 Limon Suyu

Süslemek İçin;
  • Krem şanti
  • Hindistan cevizi

Hazırlanışı;

         Öncelikle şerbetimizi kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
          
          Bir kabın içine margarini alalım. 1,5 çay bardağı hindistan cevizini ekleyelim. Elimizle krema haline getirelim. Yumurtaları tek tek ekleyelim. Kabartma tozunu ve unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olana kadar yoğuralım. Hamurdan  cevizden büyük parçalar kopartıp, yuvarlayalım. Yassıltarak az yağlanımış fırın tepsisine dizelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek,önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.

          Fırından aldıktan sonra, önceden hazırlayıp soğuttuğumuz, şerbeti hemen üzerine gezdirelim. Tepsinin üzerini başka bir tepsi yardımıyla kapatalım. Sıcağıyla şerbeti çeksin.

         Şerbeti emen tatlıları, servis tabağına alalım. Hazırlanmış krem şantiyle süsleyelim.

                                           Afiyetler olsun....:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder