Enginarın faydaları saymakla bitmez. Kanı temizliyor, damar sertleşmesini engelliyor, mide ve bağırsağı dezenfekte ediyor, posa yönünden çok zengin olan enginar karaciğeri temizliyor vs.. Faydaları böyle devam ediyor. :) Enginarın bol olduğu zamanı değerlendirip, bol bol tüketmenizi tavsiye ederim.
Malzemeler;
- 300-400 Gr Kuşbaşı Doğranmış Et
- 1 Adet Kuru Soğan
- 1 Yemek Kaşığı Salça
- Yarım Çay bardağı Sıvıyağ
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 2 Su Bardağı Sıcak Su
- 1 Kavanoz Garnitür ( Havuç,patates,bezelye )
- 4-5 Adet Enginar
Süslemek İçin;
- Dereotu
Hazırlanışı;
Kuşbaşı doğranmış etleri tencereye alalım. Etler suyunu salıp çektikten sonra, yağı ve minik minik doğradığımız soğanları ekleyelim. Soğanlar pişene kadar kavuralım. Salçayı da ekleyip kavurmaya devam edelim. 1 Su bardağı sıcak suyu ekleyip, etler yumuşayana kadar, kısık ateşte pişirme işlemine devam edelim. Garnitürü ve tuzunuda ekleyip tencerenin altını kapatalım.
Temizlenmiş enginarları tencereye dizelim. Üzerlerine hazırladığımız etli karışımı pay edelim. 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip,kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirelim. Dereotuyla süsleyip servis edelim.
Öneriler;
Salçalı severseniz tencereye koyduğumuz 1 bardak sıcak suyun içine biraz salça koyup renklendirip tatlandıra bilirsiniz.
Afiyetler Olsun...:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder