22 Nisan 2015 Çarşamba

Fantalı Çörek




Malzemeler;
  • 1 kutu fanta 
  • 2 tane yumurta ( 1 yumurta sarısı,üzeri için ayıralım)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 150 gr eritilmiş tereyağ
  • 2 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • Aldığı kadar un ( 6,5 su bardağı kadar)

Hamurların arasına sürmek için;

  • 100 gr eritilmiş tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı;

      Yoğurma kabının içine fanta,yaş maya ve şekeri koyup karıştıralım.Eritip soğuttuğumuz tereyağı ve yumurtayı da ekleyip orta sertlikte bir hamur olana kadar yoğuralım.
  Hamuru 6 parçaya ayıralım.İlk 3 hamuru ayrı ayrı açalım.

    İlk  açtığımız hamurun üzerine eritilmiş tereyağ ve sıvı yağ karışımı sürelim.üzerine cevizi serpelim.üzerine 2. Hamuru dikkatlice koyalım ve tekrar yağ karışımı ve cevizi serpelim 3. Açtığımız hamuru'da koyalım en üstteki hamura'da yağ karışımı ve cevizi serpelim.Tamam da 3 katlı bir hamurumuz oldu.Hamurun ucundan başlayıp rulo şeklinde,hamurun tamamını saralım.Sardığımız ruloyu elimizle biraz inceltelim. Gül böreği şeklinde,bütün olarak saralım.Yağlanmış fırın tepsisine koyalım ve üzerine yumurta sarısı sürelim.Kalan 3 tane hamura da aynı işlemi uygulayalım.

   Yağlanmış fırın tepsisine koyalım.Yumurta sarısı sürüp 1 saat tepside bekletelim.,
 Önceden ısıtılmış fırında,kızarana kadar pişirelim.


Afiyetler Olsun.:)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder