13 Mart 2015 Cuma

Kedidilli Tiremusu



    Bu tarifi ister kedidilli bisküviyle,isterseniz hazır pandispanya kullanarak yapabilirsiniz.Her ikisiyle'de enfes lezzetli oluyor.:)


 Malzemeler;

  • 1 paket kedidilli bisküvi
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 tane yumurta
  • Yarım su bardağından biraz fazla şeker
  • Yarım su bardağından biraz fazla un
  • 1 kaşık margarin
  • 1 kutu labne peyniri (light)


Bisküvileri ıslatmak için;

  • 1 bardak su   ( büyük su bardağı)
  • 2 yemek kaşığı nescafe
  • 3 yemek kaşığı şeker


Üzerini süslemek için;

  • Kakao


Yapılışı;

  Sütü kaynatıp bekletelim.Ayrı bir tencere'de yumurtayla şekeri çırpalım.Un ve vanilyayı'da koyalım ve yavaş yavaş sıcak sütü ilave edip,orta ateşte koyulaşana kadar pişirelim.Sürekli çırpmamız gerekli bu aşamada.Muhallebi pişince 1 yemek kaşığı margarini ilave edip,eriyene kadar karıştıralım.
Muhallebi soğuduktan sanra,labne peynirini ekleyelim ve mikser yardımıyla çırpalım.

Kedidilli bisküvileri ıslatmak için;

   Bir bardak suyun içine,2 yemek kaşığı neccafe ve 3 yemek kaşığı şekeri ilave edip karıştıralım.

   Kedidillerini nescafeli suyla ıslatıp kalıba koyalım.üzerine muhallebiyi dökelim.ikinci sıra için aynı işlemi uygulayalım en üstünü kremayla kaplayalım.Buzdolabına alıp,bir gece bekletelim.Üzerine kakao eleyip servis edelim.

         Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder