5 Şubat 2015 Perşembe

Çikolatalı Muzlu Kek



   Evde ki muzları nasıl değerlendire bilirim derken,bu leziz kekler çıktı ortaya,ilk defa deneyip, tatmış olduğuz,bu minicik keklere bayıldık.:)Daha önce,niye denemedim diye de kendime kızdım.:) Son derece başarılı,tadı şahane olan bu kek,hem bloğum da,hemde gönlümde yerini aldı.:)


Malzemeler;

  • 4 tane yumurta
  • 100 gr margarin yada tereyağ
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 80 gr bitter çikolata
  • 2 tane büyük boy muz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3--3,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • Bir tutam tuz


Yapılışı;

   Margarini sos tenceresine alalım.erimeye başlarken,bir paket bitter çikolatayı kırıp içine atalım.yarım su bardağı suyu'da koyup kaynatmadan,yağ ve çikolatata eriyene kadar karıştırıp,altını kapatalım ve soğutmaya alalım.

 Karıştırma kabımızın içine 4 tane yumurtayı,bir tutam tuzla,mikser veya çırpma teliyle biraz çırpalım.Pudra şekerini ve yarım su bardağı sıvıyağı'da ilave edip 4-5 dakika daha çırpmaya devam edelim.Soğuttugumuz yağlı,sulu ve çikolatalı karışımı,yumurtalı karışıma ilave edelim.elenmiş un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip,homoşen bir karışım olana kadar karıştıralım.bu aşama'da unu yavaş yavaş ekleyelim,aldığı kadar.3 bardak yetmezse eklemeyi yapabilirsiniz.olgunlaşmış muzları dilipleyip,kekimize ilave edip,karıştıralım.İster kek kalıbına,ister borcama yada benim gibi küçük silikon kalıplara koya bilirsiniz.tercih sizin,elinizde nasıl kalıp varsa onla yapabileceğiniz lezzetli mi,lezzetli bir kek.:)180 derecede önce'den ısıttığımız fırında pişirelim.
                                        Afiyetler Olsun.....:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder