20 Şubat 2015 Cuma

Bayat Ekmek Kızartması

Bayat ekmekleri sabah kahvaltılarında kızartarak bu şekilde değerlendire bilirsiniz.

Malzemeler;

2 tane yumurta
1 çay bardağı süt
1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı nane( isteğe bağlı)
Tuz
1 tane dilimlenmiş ekmek

Yapılışı;

Geniş bir kabın içine yumurta, süt, kaşar peyniri, un, nane ve tuzu ekleyip hepsini çıpma teliyle çırpalım.Dilimlediğimiz ekmekleri, yumurtalı karışıma bulayalım.Sıvı yağda arkalı, önlü kızartalım.Kağıt havlunun üstüne koyalım ki yağını çeksin.Kızartmaları sıcak sıcak servis edelim.

               Afiyet olsun.:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder