5 Şubat 2015 Perşembe

Ağlayan Kek









  Oğlum pasta isteyince benden,hemen bu pratik kek geldi aklıma.Hem keki,hem muhallebisi hemde üstüyle şahane bir pasta oldu.En azından oğlum pasta diye yedi.:) Ağlayan kek ve ıslak kek karışımı olan bu lezzetli pastayı,denemenizi tavsiye ederim.:)
Keki için;

  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı süt 
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2,5- 3 su bardağına yakın un

Üst muhallebisi için;

  • 4 su bardağı süt 
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağından,bir parmak eksik şeker ( çok tatlı seviyorsanız,1 su bardağıda olur.)
  • 1 paket vanilya

Kekin yapılışı;


  Yumurta ve şekeri mikserle 5 dakika çırpalım.yağ,süt,vanilya ve kakaoyu ekleyip tekrar karıştıralım.Bu karışımdan 2 su bardağı kadar ayıralım.kalan sıvı harcın içine kabartma tozu ve elediğimiz unu ekleyip karıştıralım.yağladığımız borcama dökelim.Önceden ısıtılmış,fırında 170 derecede pişirelim.Kürdanı keke batıralım temiz çıkıyorsa kekimiz pişmiş.Keki fırından alıp,sıcağıyla beraber ayırdığımız 1,5 su bardağı sıvı karışımı,kekimizin üstüne,her yerine gelecek şekilde gezdiriyoruz.İnce bir bıçak yardımıyla,keke batırıp çıkartırsanız,sosu daha iyi çekmesine yardımcı olursunuz.Kekimiz hazır,soğumaya bırakalım.

Muhallebisi için;Tüm malzemeyi,tencerede orta ısıda koyulaşana kadar pişirelim.tel çırpıcı kullanmanızı tavsiye ederim.Koyulaşında altını kapatıp vanilya ve tereyağını da ekleyip sıcağıyla, kekin üzerine dökelim.

Soğuttuğumuz kekin üstüne ister çikolata sos yapın,isterseniz benim gibi kakaolu krem şanti.İstediğiniz bir meyveyle süsleyin.
Afiyetler olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder