8 Aralık 2014 Pazartesi

Profitöröl tarifi







   Benim her zaman yaptığım tariftir bu.Ver fırına'da aynısını yaptık.Yine aceleci davrandığım için,hamurumu ikinci kez yapmıştım.ama sonuç mükemmeldi.:)

Hamuru İçin:
  •  1 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 125 gram margarin
  • 3-4 adet yumurta...

Kreması İçin:
  • 2, 5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1, 5 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  Üstüne;

Hazır çikolata sosu


HAZIRLANIŞI

  •       Margarini 1 bardak suyla bir tencerede eritiyoruz. Erittikten sonra üstüne 1 su bardağı unu ekleyip 2-3 dakika kadar karıştırarak pişiriyoruz. Hamurun top top olmaması için karıştırma işlemini iyi yapmakta fayda var. Bu işlem bittikten sonra ocağı kapatıp hamuru 10 dakika dinlendiriyoruz. Dinlendikten sonra 3 adet yumurtayı hamura kırıyoruz ancak burada yumurtalar teker teker kırılıp hamura yedirilecek. Bu işlem bitince yapışkan bir hamur elde etmiş olacağız. Hamurun kabarması için yumurtaları iyice yedirmemiz, ve karıştırmamız gerekiyor. Buda bitince yine hamuru 10 dakika kadar dinlendiriyoruz. Sonra sıkma torbasına hamuru koyup pişirme kağıdı serilmiş yada yağlanmış tepsiye sıkıyoruz. Önceden ısınmış 180-190 derecelik fırına koyuyoruz. O pişerken kremamızı hazırlayabiliriz. Hamurlar üstü kızarmadan pembeleşene kadar pişirilir. Fırından çıkıp soğuduktan sonra krema sıkacağıyla kreması doldurulur. Üstüne çikolata sosu dökülür ve bir süre dinlendikten sonra servis edilir.                     Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder