2 Aralık 2014 Salı

MERCİMEK ÇORBASI




Malzemeler;

  • .1 Su bardağı kırmızı mercimek
  • .1 Tane kuru soğan
  • .1 Tane havuç
  • .1 tTane patates
  • .1 tTatlı kaşığı domates salçası
  • .1 yYemek kaşığı un
  • .1,5 litre su
  • Tuz,karabiber,nane
  • .sıvı yağ

Sosu için:

  • 2 Yemek kaşığı tereyağı
  • 1 Tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Yapılışı;

              Sıvı yağı tenceremize alalım.Minik minik doğradığımız soğanlarları,rengi pembeleşene kadar kavuralım.salçamızı ilave edelim. Daha sonra un ilave edilerek kısık ateşte kavurmaya devam edilir ,kuru nane ekleyelim.kavrulduktan sonra küp küp doğranmış havuç ve patates, iyice yıkanıp suyu süzülen mercimekler ilave edilir. Üzerine 1 lt su eklenerek karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır. Mercimekler ve havuçlar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir.

             Çorba piştikten sonra el blendarı ile güzelce ezelim. Karabiber ve tuzu ilave edelim.Kıvamı koyu gelirse bir miktar su ilave edilerek bir taşım kaynatılır.

Sosu için;
           Küçük bir tavada tereyağını eritip kızdıralım ve bir tatlı kaşığı kırmızı toz biberi ekleyerek ocaktan alalım. Çorba servis kasesine alındıktan sonra üzerine kırmızı biberli sosu gezdirelim ve limonla servis edelim.,


                                                                                               Afiyetler olsun.:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder