8 Aralık 2014 Pazartesi

Limonlu Meringue Tart Tarifi

 
 
 
 
     Benden en çok istenen  tarifler asındaydı Limonlu meringue tart.Ver fırına sitesinden bulup,ekledim.Çok Güzel değiş bir tarifti.Biz yaparken,zamanla yarıştığımız için zorlanmıştık.ama inanın çok yapımı kolay bir tart.İçinde ki limon suyu,mayhoş bir tat veriyor.Denemenizi tavsiye ederim.:)
 
 
 
  
Malzemeler;
Tart hamuru için;
  • -250 gr un...
  • -100 gr tereyağı
  • -100 gr pudra şekeri
  • -1 tutam tuz
  • -2 ad yumurta
Custard için;
  • -180 gr tereyağı
  • -160 gr toz şeker
  • -170 ml limon suyu
  • -10 gr limon zest
  • -160 gr yumurta sarısı
  • İsviçre Meringue için;
  • -100 gr yumurta beyazı
  • -150 gr toz şeker
Hazırlanışı;
Tart için;  
-Un, pudra şekeri, tuz ve tereyağını elinizle kum gibi oluncaya kadar ufalayın. Ardından yumurtaları ekleyip hamur elde edin ve strech filme sarıp 1 saat dinlendirin.
-Tart hamuru dinlendikten sonra unlanmış tezgahta merdane ile açın ve yağlanmış tart kalıbına yerleştirin.
-Üzerine yağlı kağıt koyun ve bakliyatlarla ağırlık yapıp 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
-Sürenin sonunda üzerindeki bakliyatları alın, yağlı kağıdı kaldırın ve 180 derece fırında 20 dakika daha pişirin.
-Fırından çıkartın ve kenara alın.
Custard için;
-Sos tenceresinde limon suyu, şekerin yarısı ve tereyağının yarısını koyup kaynatın.
-Mayonez tenceresinde yumurta sarıları ve şekerin diğer yarısını çırpın.
-Temperleyerek, ılıtarak limonlu karışımı şekerli karışıma ekleyin ve çırpmaya devam edin.
-Bu karışımı cam bir kaseye aktarın.
-Bir tencereye 2 parmak su koyun ve kaynatın ardından ateşin altını kısın, cam kaseyi bu tencerenin üzerine yerleştirin ve sürekli karıştırarak benmari usulü kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Hazır olduğunda kenara alın ve soğutun.
İsviçre meringue için;
-Yumurta ve şekeri köpük kıvamına gelinceye kadar çırpın.
Birleştirmek için;
-Tart hamurunun içerisine custardı dökün. En son İsviçre merengini üzerine şekil vererek yayıp pürmüz yardımı ile yakıp dilimleyerek servis edin. Eğer pürmüz yoksa fırını 250 derece ızgaraya yakıp iyice ısındıktan sonra üzeri kızarıncaya kadar 10-15 dakika renk verdirin.
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder