2 Aralık 2014 Salı
ETLİ NOHUT TARİFİ
ETLİ NOHUT TARİFİ
MALZEMELER;
*Yarım kilo kuşbaşı doğranmış et
*2 su bardağı nohut
*1 adet kuru soğan
*2 yemek kaşığı salça
*yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
* Pul biber ve tuz
YAPILIŞI;
*Nohutları bir akşam, öncesi suya koyup bekletin. Ertesi gün yumuşayan ve şişen nohutların suyu süzülür. Düdüklü tencerede pişirecekseniz nohutları tencereye alıp üzerine su ekleyerek ocağa alın. Kaynadıktan sonra 10-12 dakika kaynatıp ocaktan alın. Normal tencerede pişirecekseniz daha uzun sürede nohutlar yumuşayıncaya kadar haşlayın.
*Soğanları yemeklik doğrayalım sıvı yağda pembeleşene kadar kavuralım. Etleri ilave ederek suyunu çekene kadar pişirin. Salçayı, tuzunu, pul biberini ilave edip 2 dakika daha kavuralım. Daha sonra etlerin üzerine çıkacak kadar kaynamış su koyup 10-15 dakika kadar kaynatalım. Etler yumuşayınca daha önceden haşlanmış olan nohutları ekleyelim.Kısık ateşte etler ve nohut pişene kadar kaynatalım. Afiyetler olsun.:)
Ben nohutu her zaman düdüklüde pişiririm.Tencere'de pişirme süresi çok uzun oluyor.Ama düdüklüde 15 dakikada yemeğim hazır oluyor.Tabiki düdüklüden korkanlar tencerede pişirsinler.:)
Haşlanmış nohutları ,derin dondurucuda muhafaza ederek çorba ve pilavlarda kullanabilirsiniz.
Yanında turşuyla servise hazır.:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder